parketspecialist van Barneveld e.o.

Heb je plannen voor een parketvloer? Laat je dan zorgvuldig informeren. Want de ene parketvloer is de andere niet. En je wilt natuurlijk een parketvloer van mooie kwaliteit. Marco Parket geeft eerlijk advies, levert goede kwaliteit en legt het parket met precisie. Ook na oplevering kun je rekenen op onze service.

 

Wat is parket?

Parket is een vloer van massief houten delen. Het parket van tegenwoordig heeft minder volume dan de aloude, traditionele massief houten planken. Doordat bij parket minder hout wordt gebruikt, spaart dit de bossen.

 


Er zijn twee soorten parket

1. Tapis-parket

Tapis is een ambachtelijke manier van het leggen van massiefhouten delen op een geschikte ondervloer. Deze ondervloer kan worden geplaatst op de bestaande houten bouwvloer of op een cement-achtige vloer. De opbouw van tapis-parket hangt dus mede af van de ondergrond. De uiteindelijke massiefhouten toplaag kan 6 - 10 mm dik zijn. Tapis-parket kan worden gelegd in stroken, in brede delen of als patroonvloer. Door gebruik te maken van verschillende, vast op elkaar gemonteerde elementen, ligt de tapis-parketvloer in vrijwel elk gewenste motief heel stabiel. Het voordeel van tapis-vloeren hebben is, dat ze meerdere keren opnieuw kunnen worden geschuurd, wat zorgt voor een zeer lange levensduur. Je kunt dus een leven lang genieten van deze kwaliteitsvloer.

 

2. Lamelparket (systeemplank)

Systeemplank (ook wel dualplank, lamelparket of twin-plank genoemd) bestaat uit een multiplex onderlaag met daarop een massief houten toplaag die op elkaar worden geperst. De toplaag kan variëren in dikte van 2 tot 8 mm. De planken zijn verkrijgbaar in diverse breedtes. Lamelparket wordt meestal fabrieksmatig afgewerkt met olie in een kleur naar keuze of met lak. Zo ontstaat een vloersysteem dat ook wel een kant-en-klaar-parket wordt genoemd. Lamelparket is meestal voorzien van een messing- en groefsysteem (in de volksmond: ‘mannetje en vrouwtje’). We kunnen de systeemplanken vast verlijmen op de bestaande ondervloer of zwevend plaatsen op een geluidsreducerende ondervloer. Hoe dikker de toplaag, hoe langer de vloer meegaat.

Goed om te weten: systeemparketvloeren zijn heel geschikt voor vloerverwarming!

 


De voordelen van parket

Een parketvloer van goede kwaliteit biedt veel voordelen. Het is een eerlijk product met een sfeervolle uitstraling. Je haalt de natuur naar binnen. Kwaliteitsparket heeft een lange levensduur. En wil je over een aantal jaren liever een andere tint? Dan kun je de vloer laten schuren en afwerken met de juiste olie of lak.  Er zijn oneindig veel mogelijkheden: van traditioneel klassiek tot hedendaags strak en modern.

 

Wat kost een nieuwe parketvloer?

Natuurlijk wil je weten wat zo’n vloer gaat kosten. Maar staar je niet blind op de prijs. Want je wilt natuurlijk dat je over tien jaar nog steeds blij bent met de vloer. En dat de vloer er nog even netjes bij ligt. Oriënteer je dus zorgvuldig en vraag flink door bij Marco. Als allround parketteur is hij namelijk monteur én adviseur. Wat is de kwaliteit van het hout? Hoe wordt het parket gelegd en afgewerkt? En hoe zit het met de service en garantie na oplevering?

 

Bel vandaag nog voor advies en een offerte

Meer weten over de mogelijkheden van een nieuwe parketvloer bij Marco Parket? Bel ons direct en we komen snel langs. Je krijgt van ons een eerlijk advies en een offerte. Als CBW-erkend bedrijf biedt Marco Parket jou ook meer zekerheid.